4en3rgY Romania
Tutorial HTML - Atribute 2z8bv910
Welcome To 4EN3RGY Romania
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

4en3rgY Romania


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Tutorial HTML - Atribute

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Tutorial HTML - Atribute Empty Tutorial HTML - Atribute la data de Joi 28 Iul 2011, 6:56 pm

Viorel

ViorelFondator

Atributele sunt folosite pentru a personaliza tag-urile. Ce vreau sa spun? Ca la un moment dat vei vrea sa redimensionezi o imagine sau un tabel sau sa schimbi culoarea de fond. Toate acestea sunt posibile cu ajutorul atributelor.

Cele mai multe tag-uri au propriile lor atribute. Vom vorbi despre aceasta pe masura ce introducem in discutie un nou tag. Acum insa vom vorbi despre un set de atribute generice care se pot folosi cu majoritatea tag-urilor.

Atributele se introduc intre parantezele unghiulare (<>) ale tag-ului de deschidere.Atributele "class" si "id" in HTML

Atributele class si id sunt foarte asemanatoare. Ele nu au un rol direct in formatarea elementelor si mai degraba sunt utile in spatele scenei cu ajutorul CSS. Vom vorbi despre rolul acestora la momentul potrivit, atunci cand vom studia sintaxa si funcia lor in CSS.

Idea este ca atunci cand vrei sa stabilesti o clasa de tag-uri pentru a fi folosite mai tarziu ca ajutorul CSS, sa poti diferentia intre doua tag-uri identice dar cu atribute diferite. Priveste exempul alaturat.

Cod:
<p id="italicsparagraph">Paragraph type 1, inclinat </p>

<p id="boldparagraph">Paragraph type 2, ingrosat </p>

Vizualizare:

Paragraph type 1, inclinat
Paragraph type 2, ingrosatHTML - Atributul "title"


Atributul title este folosit foarte putin fata de cat ar trebuii, el adauga un titlu (un pop-up) oricarui continut al unui element. Acest atribut nu ar trebui uitat. Poti denumi aproape orice si oricum doresti. Vizualizarea titlului apare atunci cand ne oprim co mausul cateva secunde deasupra contnutului.

Cod:

<h2 title="Eu sunt un atribut title!">Un Titlu Oarecare</h2>

Vizualizare:

Eu sunt un atribut title!


HTML - Atributul "align
"


Daca vrei sa aliniezi in mod diferit anumite elemente ale pagini tale, atunci ai la dispozitie atributul align. Poti alinia la stanga (left), dreapta (right) sau la mijlocul (center) pagini aproape orice element. Prin default elementele se aliniaza la stanga, esceptand atuci cand se specifica o alta aliniere.

Cod:

<h2 align="center">Titlu centrat </h2>

[size=150]Titlu centrat[/size]


Valori standard pentru atribute


Multora dintere tag-uri li se atribuie, valori standard. Asta inseamna ca daca nu specifici un alt atribut, browser-ul o va face pentru tine. De exemplu un paragraf se va alinia singur la stanga, exceptand atunci cand specifici altfel; la fel si elementele unui tabel. Pe masura ce vei exersa vei intelege mai multe despre valorile default ale unor tag-uri.Atribute generice

Retine ca atributele sunt folosite pentru a personaliza elementele unei pagini web. Am alturat aici cateva dintre atributele cele mai comune, folosite in HTML:


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Salut Vizitator Ai postat un numar de 0 mesaje
Te-a inscris pe data de
Ultima vizita a fost in
Si sa il salutam pe dbisvip , ultimul membru inregistrat pe 4en3rgY
Respect Vizitator
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Vezi profilul utilizatorului

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum