4en3rgY Romania
[Tutorial] Framset 2z8bv910
Welcome To 4EN3RGY Romania
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

4en3rgY Romania


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

[Tutorial] Framset

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1[Tutorial] Framset Empty [Tutorial] Framset la data de Lun 16 Ian 2012, 6:55 pm

Prin fragmentarea pagini in frame-uri, numita frameset, permiteti vizitatorilor sa vizualizeze mai multe pagini deodata, fara a aglomera excesiv ecranul. Fiecare frame contine propria sa pagina Web, si, teoretic poate fi vizualizata intr-o fereastra separata. Frame-urile prezinta insa si dezavantaje cum ar fi: pot fi dificil de parcurs, barele de derulare pot "umple" ecranul si pot fi indexate cu dificultate in cadrul unui motor de cautare.

Un frameset simplu cu 2 randuriVom crea un frameset simplu cu doua frame-uri asezate una sub alta. Pentru a crea un frameset trebuie sa introducem tagul in locul tagului "". Pentru a stabili dimensiunile frame-urilor se scrie in interiorul tagului : rows="inaltimea_primului_frame,inaltimea_celui_de-al_doilea_frame" (poti folosi simbolul "*" pentru a seta inaltimea frame-ului la cat ramane). Pentru a specifica paginile care vor aparea in fiecare frame scriem:

Exemplu:Frameset simplu

>

Un frameset simplu cu 2 coloaneDe data aceasta frame-urile sunt asezate unul in dreapta celuilalt. In loc sa scriem rows="x,y" vom scrie cols="x,y". Deasemenea, pentru a defini latimea sau inaltimea frame-urilor se pot folosi procente care reprezinta cat la suta din latimea sau inaltimea paginii reprezinta acel frame.

Exemplu:Frameset simpluUn frameset cu randuri si coloaneDar un frameset poate aveasi coloane si randuri. In acest caz vom scrie si rows si cols iar cand veti defini frame-urile le veti lua pe randuri, de la stanga la dreapta si de sus in jos.

Exemplu:Frameset cu randuri si coloane

Vezi profilul utilizatorului

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum