4en3rgY Romania
[Tutorial IT] Cum inregistrez un domeniu pentru site web 2z8bv910
Welcome To 4EN3RGY Romania
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

4en3rgY Romania


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

[Tutorial IT] Cum inregistrez un domeniu pentru site web

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1[Tutorial IT] Cum inregistrez un domeniu pentru site web Empty [Tutorial IT] Cum inregistrez un domeniu pentru site web la data de Dum 30 Apr 2017, 7:29 pm

Viorel

ViorelFondator

Nume Tutorial:Cum inregistrez un domeniu pentru site web
Descriere:Cum inregistrez un domeniu pentru site web
Download:
Autor:
Sursa (Link-ul oficial):
Propria parere:Enjoy!
Tutorialul:Introducere
Un nume de domeniu (Domain Name) este un nume care identifica un site web ca acesta eajutor.ro
Numele de domeniu intotdeauna are doua sau mai multe componente, separate prin puncte. In timp ce numele site-urilor poate imparti o componenta comuna, doua site-uri de pe Internet nu pot avea acelasi nume primar si coada de prelungire.

Un nume de domeniu este cel de-al doilea nivel de domeniu, in forma alfa sau numerica si care face parte dintr-un URL (Uniform Resource Locator) care ii spune DNS-ului (Domain Name System) unde poate localiza documente, organizatii sau resurse de pe Internet. Numele de domeniu trebuie sa fie combinat cu un TLD (top-level-domain) cum ar fi „.com” si trebuie sa fie unic pentru TLD. Cel de-al treilea nivel de domeniu (www) este utilizat pentru a identifica un anumit server gazda.

Inregistrarea domeniului.
Inregistrarea unui nume de domeniu este destul de simpla. Tot ce va trebuie este o conexiune la Internet.

Domenii cu plata.
Pentru a inregistra un domeniu .ro, o puteti face la [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Un domeniu .ro se plateste, deocamdata, o data pe viata si costa in jur de 35 euro (data postarii articolului).
Pentru a cumpara un domeniu de tip international, .com, org, .info, .biz, etc, platibil anual, cautati pe google „inregistrare domenii” si veti gasi o multitudine de site-uri care fac acest lucru.

Daca aveti deja un nume ales, introduceti-l in caseta de text pentru verificare si alegeti-va un TLD., .com, .net, .info, .org, .ro etc Unele site-uri permit sa se inregistreze mai multe TLD-uri si mai multe nume, in acelasi timp. Faceti clic pe butonul de continuare si numele va fi verificat cu baza de date WHOIS.

In cazul in care optiunile sunt disponibile, vi se va cere sa continuati cu inregistrarea. Acest proces va muta numele de domeniu la un cos de cumparaturi in cazul in care datele de contact sunt capturate pentru facturare si pentru intrarea in baza de date WHOIS. O data ce inregistrarea este finalizata, va fi trimisa o confirmare pentru noul nume de domeniu. Se lasa pâna la 72 de ore inainte ca numele dumneavoastra sa apara in baza de date.

In cazul in care alegerile nu sunt disponibile pentru un anumit domeniu pe care l-ati solicitat, ar putea fi disponibil in cadrul altor TLD-uri sau puteti sa incercati un alt nume si verificati disponibilitatea acestuia.
Un exemplu de site pentru inregistrarea unui domeniu este:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Domenii gratuite.
Pentru aceasta optiune, domeniul este de fapt un subdomeniu al unui server (exemplu: nume.domeniu.ro)
Astfel de servere romanesti sunt: XHOST, LX, ROL si altele.
Pe langa numele de domeniu gratuit care va este oferit, aveti parte si de gazduirea gratuita a fisierelor site-ului.
Facilitatile sunt reduse si administratorul isi recupereaza cheltuielile incluzind bannere publicitare pe paginile voastre.Salut Vizitator Ai postat un numar de 0 mesaje
Te-a inscris pe data de
Ultima vizita a fost in
Si sa il salutam pe Bicanu , ultimul membru inregistrat pe 4en3rgY
Respect Vizitator
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum